Angajații de la COS Târgoviste au fost notificați, prin intermediul sindicatului, că de la sfârșitul lunii februarie vor fi preluați de către noul patronat, firma Laminorul Danube Metalurgicall Entreprise SRL. Firma este o sucursală a Sunningwell International Polska, o societate ce a cumpărat mare parte din combinatul târgovistean.

Imagine

Notificarea de preluare a celor aproximativ 1300 de salariați de la COS Târgoviste, firma aflată în insolvență, ce este deținută offshore-ul cipriot Mazur Investments Limited (86,6%) și fosta AVAS, a fost facută în urma cu câteva zile. (vezi foto document)

Imagine
Sindicatul Valahia, din Târgoviste,îi informează pe membrii săi, salariați la COS Târgoviste, că:

1. Activitatea de producție va fi cesionată către Laminorul Danube Metalurgicall Entreprise începând cu ultima săptămână a lunii februarie 2020.
2. Salariații vor fi transferați, conform legii, cu toate drepturile actuale către noua societate.

Istoric COS Târgoviște

Actualii patroni din Rusia, de la COS Târgoviste, ce anterior schimbaseră numele în Mechel Târgoviste, în 2005 (după ce în 2002, prin Conares Trading A.G. Elveția ,devenită ulterior Mechel International Holdings GmbH, cumpăraseră combinatul târgovistean.) nu au vândut catre noii proprietari toate activele societății ( firma este în insolvență din 2013) ci numai secțiile productive, păstrând mare parte din terenul pe care fostul COS Târgoviste îl deținea. Dealtfel, patronii de la  MAZUR INVESTMENTS LIMITED Cipru, companie detinuta de INVEST NIKAROM SRL (ruși) au precizat asta în planul de reorganizare, aprobat în luna decembrie a anului 2019.

Conform profit.ro, CEO-ul Sunningwell International Polska, polonezul Marek Frydrych, are puternice legaturi cu China.

Firma Laminorul Danube a făcut o ofertă în valoare de 38,3 milioane euro pentru achiziția în bloc a activelor operaționale ale COS Târgoviște, ofertă ce se pare  că a fost acceptată în urma cu doar două zile.
Există temerea că preluarea activelor operationale de la COS Târgoviste nu va duce și la revigorarea activității de la COS Târgoviște și că noii proprietari nu vor face decât să vândă și ce a mai rămas din secțiile de la COS Târgoviste,în vreme ce pe terenul pe care actualii proprietari îl vom mai deține se vor demara proiecte imobiliare, lucru dealtfel declarat în planul de reorganizare de actualii proprietari ruși de la COS Târgoviște.

Combinatul are mari probleme si în ceea ce priveste avizele de mediu, doar în 2019, fiind amendat în două rânduri pentru poluarea masivă a orasului Târgoviste.

Articolul precedentAproape trei ani de pușcarie pentru un tâgoviștean acuzat de camătă
Articolul următorVideo| Două persoane au fost rănite, într-o coliziune auto, surprinsă de camerele de supraveghere, la Gura Șuții