Într-o vreme în care sportul românesc de performață, la nivel de echipe, se face în principal cu „importuri”, aproape nimeni nu mai este interesat de promovarea jucătorilor și jucătoarelor autohtone. Staff-ul tehnic, de la echipa de volei feminin a clubului CSM Târgoviște, a decis să caute „viitorul” acestui sport în școlile din România.

CSM Târgoviște, club finanțat de administrația locală din Târgoviște, este, prin secția de volei feminin, una dintre echipele de top din campionatul primei divizii. În momentul de față, în ediția 2018-2019, pe locul patru în prima ligă (18 puncte). Echipa, ca în majoritatea cazurilor, la echipele din primul eșalon, este un mix între jucătoare autohtone și de import,în cazul Târgoviștei jucătoarele din spațiul ex-iugoslav fiind la fel de numeroase ca cele din România.

Dealtfel, după cum arată și site-ul oficial al federației române de volei, în echipa ideală a campionatului se regăsesc și două jucătoare de la CSM Târgoviște ( T.Sredic și S. Klisura), ambele ex-iugoslave. Din „șasele” ideal, în viziunea FRV, nefăcând parte decât două românce.

Clubul târgoviștean vrea să schimbe această stare de fapt din voleiul românesc și a pornit o campanie de recrutare de talente autohtone. Într-o primă fază (foto) staff-ul tehnic al CSM-ului a pornit prin școlile târgoviștene pentru a selecta potențiale talente. Prima oprire a fost la școala „Ioan Alexandru Brătescu Voinești”,din Târgoviște, urmând ca periplul descoperirii de talente să continue și în celelalte școli din Târgoviște.

De remarcat este și prezența antrenorului sârb al CSM-ului, Valerijan Luka (foto grup– al doilea din stânga), la această acțiune, în condițiile în care la CSM, în momentul de față, sunt șase jucătoare din spațiul ex-iugoslav.

Foto articolwww.csmtargoviste.ro

Articolul precedentAu găsit-o! Tânăra de 24 de ani,dispărută de trei luni, a fost găsită de polițiști
Articolul următorSuspiciune de pestă porcină, în Dâmbovița. Un porc mistreț găsit mort, pe câmp, pune pe jar autoritățile