Decizie ușor surprinzătoare a autorităților din Dâmbovița, în ceea ce privește organizarea evenimentelor tradiționale prilejuite sărbătorirea Zilei Naționale a României (1 decembrie). Ceremoniile vor avea loc în incinta Mânăstirii Dealu, și nu în una din piețele orașului. Locația nu permite decât un acces limitat, pentru public.

Conform unui anunț al Prefecturii Dâmbovița, în 2019 „ceremonia publică militară și religioasă, dedicată ZILEI NAȚIONALE A ROMÂNIEI, cu depuneri de coroane și jerbe de flori, care se va desfășura în data de 1 DECEMBRIE 2019, începând cu ora 13.00, la Monumentul Istoric Mănăstirea Dealu.”

Imagine

Mânăstirea Dealu

Monumentul istoric „Mânăstirea Dealu”, aflat lângă Târgoviște ( aflat pe teritoriul administrativ al comunei Aninoasa) este însă un spațiu ce nu poate cuprinde un număr mare de oameni. În plus, accesul în zonă, pentru târgovișteni, este destul de complicat, asta pentru că Mânăstirea este situată pe un deal de lângă Târgoviște, unde se poate ajunge doar cu mașina, drumul nepermițând însă decât unui număr redus de vehicule să poată ajunge în zona unde va fi organizat evenimentul.

Imagine

„Piața Tricolorului”, Târgoviște, noiembrie 2019

În anii precedenți fără excepție, evenimentul era organizat în centrul orașului Târgoviște în „Piața Tricolorului” (piața centrală din oraș), dar aceasta este în plin proces de reabiltare (foto). Chiar și în aceste condiții ar fi fost posibil a fi aleasă o altă locație din oraș (piață) unde accesul să fie facil pentru toți cei care doreau să participe la eveniment. A fost preferată însă „Mânăstrirea Dealu”, ce nu oferă însă decât un acces pentru un număr extrem de limitat de spectatori.

Articolul precedentAtenție șoferi! Cod galben de ceață anunțat de meteorologi
Articolul următorPesta porcină africană afectează patru localități și două fonduri de vânătoare, din Dâmbovița