Debut de an dezamăgitor pentru tenisul feminin românesc. După eșecul aproape pe linie înregistrat în calificările turneelor de la Auckland și Shenzen, de către sportivele din România, ce au luat startul în circuitul WTA, a venit încă o veste deloc plăcută. Târgovișteanca Sorana Cîrstea a pierdut în primul tur al turneului din China (Shenzen) în fața unei reprezentante a gazdelor, de doar 18 ani.

Partida dintre Sorana Cîrstea (nr.74 WTA) și Xiyu Wang (nr. 144 WTA), din primul tur al tabloului principal de la Shenzen, a fost una în care jucătoarea româncă a dezamăgit.

Imagine

Sursa fotowtatennis.com

După un prim set câștigat de Sorana (6/3), românca a fost de nerecunoscut, iar tânara de doar 18 ani X.Wang, din China, a reușit aprope fără emoții să întoarcă meciul în favoarea sa . Scorul final al întâlnirii (1h 41 min) scutește de orice comentarii:

Sorana CÎrstea – X.Wang 6/3, 1/6, 1/6

Sportiva din Târgoviște, Sorana Cîrstea (29 de ani) a părut depășită fizic, în special în a doua parte a meciului, de mai tânăra sa adversară (X.Wang-18 ani) despre care nici gazdele și nici cei de la WTA nu au avut prea multe informații, acesta nefigurând nici măcar cu o fotografie în istoricul jucătoarelor participante la turneu.

Singura sportivă din România ce a reușit să câștige o partidă (în circuitul mondial de tenis feminin) în 2020 este Irina Begu (nr.102 WTA), ce a reușit chiar să câștige două meciuri în calificările de la Shenzen, și să ajungă pe tabloul principal, unde în primul tur o va întâlni pe jucătoarea cehă Kristina Pliskova (nr.63 WTA).

Articolul precedentCompetiție amicală de fotbal, în memoria unui fost fotbalist târgoviștean, la Sala Sporturilor din Târgoviște
Articolul următorAccident cu trei mașini la Târgoviște. O persoană a fost transportată la spital