La Sala Sporturilor din Târgoviște a avut loc cea de-a 10-a ediție a Memorialui „Gheorghe Dumitru”. Fostul jucător de fotbal târgoviștean, Gheorghe Dumitru, s-a stins din viață prematur în 2010, iar de atunci, în memoria sa, în fiecare an, are loc competiția amicală de fotbal în sală.

Imagine

Tică Gheorghe este unul dintre fotbaliștii emblematici ce au avoluat la Târgoviște. Acesta a mai jucat doar la Flacăra Moreni și Steaua București de-a lungul carierei. Cariera acestuia este descrisă de autorul Gabriel Degeratu în cartea sa, “Fotbal sub Turnul Chindiei – Cei mai frumoși ani”.

Imagine

“Născut pe 11 mai 1952, la București. < < Chirurgul>> a venit de la Steaua juniori și tineret unde a început fotbalul cu celebrii Ion Voinescu și Nicolae Tătăru. Un fundaș dreapta de netrecut, jucător cu mare capacitate de efort, un mare sufletist, cu 33 de meciuri jucate din 34 în campania de promovare pentru CS Târgoviște. Va evolua cu mare succes în Divizia A, fiind considerat printre cei mai buni apărători din țară, apoi va gusta din amărăciunea retrogradării în 1980. Ștefan Coidum îl avansează la mijlocul terenului, îl învestește căpitan al echipei și, alături de Gicu Dobrin și Mircea Economu, va contribui la a treia promovare în prima divizie a Târgoviștei, a doua a sa, cea înfăptuită în vara anului 1981. Va juca alte două campionate în Divizia A și va pleca apoi la Flacăra Moreni, de unde se retrage ca jucător. Va evolua în 124 de partide în primul eșalon și va marca 3 goluri. Va fi antrenor secund și principal la CS Târgoviște, la seniori în diviziile A și B și la copii și juniori, precum și la alte echipe divizionare din Dâmbovița, precum Metalul Mija, Alpan Universitatea Târgoviște, Conired Pucioasa, CSM Târgoviște, reușind în vara anului anului 1987 promovarea în Divizia C cu Petrolul Târgoviște. A fost unul dintre cei mai valoroși jucători ai urbei în o sută de ani de fotbal, un sportiv complet”.

Imagine

Tică Gheorghe(Gheorghe Dumitru) a fost extrem de apreciat la Târgoviște, așa că, după dispariția sa prematură (15 iunie 2010), la 57 de ani, foști colegi și oameni de fotbal organizează Memorialul „Tică Gheorghe”, o competiție amicală de fotbal, ce, în 2020, a strâns însă destul de puțini oameni, la Sala Sporturilor din Târgoviște. Au participat, de această dată, juniori ai clubului Chindia și ai Clubului Sportiv Școlar Târgoviște.

 

Articolul precedentFoto-Video| Foc devastator la Gura Ocniței, în Dâmbovița. Livezi întregi au ars de la un foc nesupravegheat
Articolul următorDezamăgitor. Sorana Cîrstea pierde în primul tur la Shenzen, în fața unei jucătoare anonime