După o reușită tură efectuată în luna mai 2018, prilej cu care a fost parcurs traseul de via ferrata numit „Astragalus” (zona Cheilor Bicazului – Cheile Șugăului – Munticelu), o echipă de „dinozauri” a Asociației Chindia Jurasic Park – ACJP (Nicu Posta, Ionel Glodeanu, Ileana Bocanciu, Liliana Ștefan-Oprea și Adrian Oprea) a revenit, în acest weekend, în zona Gheorgheni – Harghita pentru alte trasee.
Sâmbătă, 15 iunie, a fost parcurs un nou traseu de via ferrata („Wild Ferenc”) situat pe un pinten al vârfului Suhardul Mic (1345 m). Deși este relativ scurt (200 m lungime, 173 m diferență de nivel), traseul a avut câteva puncte „fierbinți” trecute cu atenție de montaniarzii dâmbovițeni.
Ziua de duminică a fost alocată altei zone: urcarea din Bălan (veche zonă minieră a țării) până la cabana Piatra Singuratică (1504 m), apoi escaladarea simbolului zonei, Piatra Singuratică sau Piatra Unică.
În continuare, a fost atinsă cea mai înaltă cotă din masivul Hășmaș, vârful Hășmașul Mare (Hăghimașul Mare) – 1792 m. La ceas de seară, pe o vreme caniculară, s-a revenit la o pensiune din marginea municipiului Gheorgheni.
În drum spre casă, luni, 17 iunie, am trecut pe la Izvoare – Mădăraș pentru a face traseul de via ferrata numit „Pericolul Caprelor”. O nouă reușită, sub un cer acoperit de nori de ploaie.
Practic, prin această expediție, a fost deschis sezonul antrenamentelor montane, necesare pentru lungul program de ascensiuni din această vară. Cele mai reprezentative expediții vor fi dedicate atingerii vârfului Vihren (2914 m) din masivul Pirin – al doilea vârf ca înălțime din Bulgaria și a continuării lui TOP 28, cucerirea vârfului Pico (2351m), cel mai înalt din Portugalia. Între timp, vor continua și taberele montane în zona masivele Bucegi – Leaota, cu tineri din județul Dâmbovița sau din întreaga țară.
Articolul precedent430 de locuri de muncă disponibile pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă
Articolul următorMicroraioanele din Târgoviște vor purta nume de voievozi