Judeţul Dâmboviţa are o suprafaţă de 117.376 de hectare de pădure. În 1990, fondul forestier se afla în integralitate în proprietatea statului.

Între timp, 63.768 de hectare au fost retrocedate. Dintre acestea, doar 17.425 de hectare sunt date în pază şi administrare către Direcţia Silvică. Diferenţa este în gestionarea unor structuri silvice private sau nu este protejată în niciun fel. Asta în condiţiile în care legea îi obligă pe proprietari să asigure paza, ba chiar, de anul trecut, statul acoperă aceste cheltuieli, în limita a 30 de hectare!

Directorul interimar al Direcţiei Silvice Dâmboviţa, ing. Ion Stoica, a declarat, în şedinţa Colegiului Prefectural, că foarte mulţi proprietari nu sunt interesaţi decât să taie pădurea.

Anul acesta, Direcţia Silvică Dâmboviţa are de executat lucrări de regenerare a pădurilor pe 140 de hectare, din care 32 de hectare – regenerări artificiale (integrale).

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK

Articolul precedentMasa rotundă, la Târgoviște: „Monumentele istorice aflate în patrimoniul privat”
Articolul următorMoral bun pentru pugiliștii de la CS Târgoviște înainte de participarea la Campionatul Național pentru cadeți