Administrația Județeană a Finanțelor Publice Dâmbovița îi anunță pe contribuabilii cu „datorii istorice” că pot scăpa de dobânzi și penalități. Trebuie făcuți însă câțiva pași, iar intervalul este de timp este destul de scurt, doar aproximativ trei luni.

Dobânzile și penalitățile istorice, pentru contribuabilii cu datorii istorice, către ANAF (mai vechi de 31 decenbrie 2018) pot fi șterse dacă se depune depune cerere de anulare până la data de 16 decembrie 2019. Trebuie făcută însă și o altă operațiune, respectiv achitarea obligațiilor fiscale principale.

Informare ANAF Dâmbovița

„Administrația Județeană a Finanțelor Publice Dâmbovița reamintește contribuabililor cu datorii istorice (mai vechi de 31 decembrie 2018) că în această perioadă, până la data de 16 decembrie 2019, pot beneficia de anumite facilități fiscale.

Astfel, obligațiile fiscale accesorii (dobânzile, penalitățile) aferente obligațiilor bugetare principale, restante la data de 31 decembrie 2018, se anulează dacă debitorul respectiv depune cerere de anulare până la data de 16 decembrie 2019, inclusiv, și dacă până la data depunerii cererii achită obligațiile principale restante la 31 decembrie 2018, precum și toate obligațiile aferente anului 2019.

Contribuabilii pot depune la ANAF, în prealabil, și o notificare prin care își manifestă intenția de a beneficia de facilități, organul fiscal emițând în consecință un certificat de atestare fiscală informativ cu ajutorul căruia debitorul se informează cu privire la sumele pe care le are de achitat.

Având în vedere intervalul relativ scurt de aplicare (mai puțin de 3 luni) A.J.F.P. Dâmbovița încurajează contribuabilii cu datorii istorice să vină în perioada imediat următoare la sediul instituției (Calea Domnească, nr. 166, zona 2 Brazi) și să solicite în cadrul Ghișeului Unic (parter) informații suplimentare cu privire la situația fiscală personală și modul în care pot beneficia de facilități.

Mai multe informații se pot obține și accesând Call-Center-ul ANAF 031.403.91″

Se spune într-o informare a ANAF Dâmbovița. Măsura este una ce se aplică aproape în fiecare an, mai ales  atunci când colectările ANAF-ului nu sunt cele preconizate la început de an.

Articolul precedentExasperați de mesaje, Poliția Locală din Târgoviște închide mesageria…din facebook
Articolul următorTârgoviștea câștigă dramatic prima confruntare cu Aradul, din Cupa României la baschet feminin