A fost alertă în rândul polițistilor dâmbovițeni, în după amiaza zilei de joi, 11 iunie. Doi tineri din Afganistan au sunat la 112, spunând că sunt blocați într-un tir  si nu pot să mai respire. Cu ajutorul celor de la STS s-a descoperit rapid că cei doi se află într-o mașină ce se afla la Tărtășești, în județul Dâmbovița.

Update

IPJ Dâmbovița a confirmat acțiune de astăzi precizând și că celor doi cetățeni afgani li s-au acordat îngrijiri medicale la fața locului, aceștia fiind în afara oricărui pericol.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecerea frauduloasă a frontierei de stat și trafic de migranți prevăzute de art.262 și art.263 din Codul Penal.

Știre inițială

Imagine

Toate efectivele de poliție din Dâmbovița au fost în alertă maximă, conform unor informatii, după ce a fost primit apelul disperat al celor doi tineri din Afganistan, ce declarau că se sufocă. În urma unei operatiuni în care, cu ajutorul celor de la Serviciu de Transmisiuni Speciale, a putut fi determinată locația de unde se efectua apelul telefonic, polițiștii au reușit sa identifice „tirul de culoare albă”, se pare singurul indiciu pe care au putut migranții afgani sa il furnizeze despre mașina în care se aflau blocați.

Sursa foto articol-facebook, Marius Buga

Cei doi tineri erau disperati pentru ca nu mai puteau sa respire, în spatiul în care se aflau ascunși în interiorul tirului (între mai multe ambalaje si cutii din remorca acestuia) Din fericire au avut noroc, și au fost descoperiți la timp de polițisti, ce au reușit să oprească TIR-ul (înmatriculat în România) pe raza localitații dâmbovițene Titu. Se pare că cei doi erau transpotați ilegal catre vestul Europei,după ce se îmbarcasera în Turcia.

La această oră încă nu a fost emis si un comunicat oficial cu privire la acțiunea de astazi, ce este încă în desfăsurare (audierea persoanelor implicate).

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentCe ascunde interviul lui Barna cu Cristoiu. Sau cum se „reșapează un dinozaur comunist”
Articolul următorDoi dâmbovițeni arestați, după ce au „diminuat” prejudiciul cauzat prin tăieri ilegale de arbori, dintr-o pădure