Fiind o localitate restrânsă, cu distanțe de cel mult un kilometru între case și școală, nu s-a impus până acum introducerea unui microbuz școlar în comuna Gura Șuții, spune edilul. Școala este localizată în centrul comunei, iar toate străzile duc înspre unitatea școlară.

„Nu aveam transport școlar pentru că nu am niciun copil de la o școală din alt sat adiacent ca să îl aduc aici. Aici școala este aproape de case. Școala e în centru și toate străzile duc către școală. Nu se impunea transportul școlar. Azi am băgat microbuzul școlar și am transportat vreo 30 de copii cu microbuzul din vreo 200 de copii”, a precizat primarul comunei Gura Șuții, Dinu Constantin.

Administrația locală a achiziționat un microbuz în eventualitatea în care școala de la Speriețeni, un sat din Gura Șuții, se va desființa.

„Spre norocul părinților din Speriețeni au mai venit copii din Spania, care erau plecați cu familiile la muncă și au format clasele. În momentul în care se va desființa școala din Speriețeni eu sunt pregătit să îi aduc la școala din centru”, a mai spus primarul.

Articolul precedentCum se comporta la școală Adriana Fieraru, fata de 11 ani ucisă de un cetățean olandez
Articolul următorPărinții și elevii din localitatea prin care a trecut olandezul J.V, cuprinși de spaimă