Un nou tip de echipament, creat de o firmă suedeză, va intra în posesia tuturor salvatorilor montani din România. Echipamentul, ce va fi testat în perioada următoare, le va permite salvatorilor montani să obțină imediat datele de identificare și istoricul medical al celor accidentați. 

Imagine

Confrom celor de la Dispeceratul Național Salvamont, ce au oferit astăzio informația (19 ianuarie 2020):

La cererea producătorului suedez, Salvamont Romania, testează, pentru prima data la noi în tara, sistemul „twICEme”, sistem ce permite salvatorilor sa obțină imediat datele de identificare și istoricul medical al celor accidentați. Sistemul se include sau sa aplica pe diverse elemente de echipament personal, se introduc în el datele pe care deținătorului vrea sa le afle salvatorii, iar aceștia, cu ajutorul unei aplicații pe telefonul mobil, pot vizualiza aceste informații. Implementarea unui astfel de sistem poate aduce beneficii reale în actul medical de urgenta, mărind astfel șansele de salvare a victimelor accidentelor montane.

Imagine

Sursa foto-Dispeceratul Național Salvamont, facebook

Doar în ultimele 24 de ore salvamontistii din întreaga țară au fost confruntați cu un număr extraordinar de mare de evenimente, multe dintre ele soldate cu accidentări deosebit de grave. În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont, direct sau prin Sistemul Național de Urgenta SNAU 112, s-au primit 72 apeluri ( 2 în județul Dâmbovița) prin care se solicita intervenția de urgență a echipelor Salvamont.58 dintre aceste cazuri au fost trimise către unitățile spitalicești cu ambulantele SAJ, SMURD si Salvamont.

Articolul precedent27 de persoane reținute în ultimele două săptămâni, în acțiuni de destructurare a grupărilor de criminalitate organizată
Articolul următorTârgovișteanca Sorana Cîrstea reușește prima surpriză la Australian Open