La Pucioasa, în județul Dâmbovița, reprezentații Ocolului Silvic din localitate au marcat Ziua Internațională a Pădurii (21 martie). Directia Silvica Dambovita împreună cu elevi din Italia , Lituania , Spania , Polonia , de la Școala ”Vasile Cârlova ” din Târgoviște, precum și de la Liceul Tehnologic din Pucioasa, au participat la o acțiune de reîmpădurire.

Direcția Silvică Dâmbovița are un plan de reîmpădurire, în această primăvară (2019) de aproximativ 20 de ha., împădurire integrală, din care, până acum, au realizat aproximativ 13 ha de reâmpădurire.

La Pucioasa, în data de 21 martie, alături de pădurari au fost invitați, la o acțiune de replantare puieți de rășinoase, elevi din județul Dâmbovița dar și de peste hotare (Lituania, Italia, Spania, Polonia), acțiunea având ca scop educarea celor tineri în ceea ce privește acțiunile de regenerare a pădurii. Este vorba, în special, de împădurirea în zona montană, una destul de dificilă, după cum spun silvicultorii. În zona montană se plantează puieți ce au stat doi ani în pepinieră și apoi un an în solar. Regenerarea naturală, în zona montană ,făcându-se extrem de greu, fiind nevoie de ajutorul constant al silvicultorilor, pentru ca aceasta să aibă loc.

Articolul precedentMarfă de peste 200.000 de euro, susceptibil contrafăcută, confiscată de inspectorii ANAF
Articolul următorȘapte metri cubi de lemn confiscați, de polițiști, chiar de Ziua Internațională a Pădurii