Inspectorii vamali de la Biroul vamal de frontieră Constanţa Sud, urmare a controlului fizic efectuat asupra mărfurilor aflate într-un container pentru o societate comercială cu sediul social în municipiul Bucuresti au confiscat marfă de peste 200.000 de euro. Acțiunea face parte din programul de control la care participă inspectori ANAF de la toate agențiile din țară.

Conform unui comunicat al Administrației Județene a Finanțelor Publice Dâmbovița:

Joi, 21 martie 2019, inspectorii vamali de la Biroul vamal de frontieră Constanţa Sud, urmare a controlului fizic efectuat asupra mărfurilor aflate într-un container pentru o societate comercială cu sediul social în municipiul Bucuresti, au reţinut:

– 2880 seturi cosmetice – truse farduri, bunuri susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru marca URBAN DECAY – NAKED;

– 1008 bucăți jucării interactive din plastic (pisică vorbitoare), bunuri susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru marca combinată   TALKING TOM;

– 2952 bucăți jucării din plastic, diverse (păpuși cu accesorii, ceasuri), bunuri susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru marca   L.O.L. Surprise!;

– 500 seturi căști fără fir cu acumulatori, bunuri susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru design APPLE.

Valoarea totală a acestora, dacă ar fi fost comercializate la preț de vânzare cu amănuntul este de aproximativ  228 480 euro.

Conform prevederilor Regulamentului (UE) nr. 608/2013 şi a Legii nr. 344/2005 privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reţinut bunurile contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.”

Articolul precedentLa Consiliul Județean Dâmbovița se împart fondurile pentru localități, aferente anului 2019
Articolul următorElevi din cinci țări au aniversat „Ziua internațională a pădurii”, la Pucioasa