Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative din cadrul Universităţii ”Valahia” din Târgovişte este gaza unei conferințe internaționale anuală, care are loc în perioada 7-8 iunie 2019. Tema conferinței este „Societatea întemeiată pe cunoaştere. Norme, valori şi repere contemporane”.
Conferința este organizată de Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative, în colaborare cu Facultatea de Ştiinţe Economice și Drept – Universitatea din Piteşti, Facultatea de Drept şi Științe Sociale – Universitatea Castilla-La Mancha (Ciudad Real, Spania), Universitatea Națională de Educație la Distanță (Madrid, Spania), Societatea Română de Drept European, Camera Notarilor Publici Ploiești, Primăria Municipiului Târgoviște, Tribunalul Dâmbovița și Societatea Antreprenorială Studențească  Valahia Târgoviște.
„Evenimentul, devenit unul de tradiție și care se bucură de prestigiu în mediul academic, reunește în acest an peste 90 de participanți – profesori, cercetători și doctoranzi din țară și din străinătate, precum și practicieni în domeniul dreptului și al științelor administrative. În cadrul conferinței sunt organizate, ca evenimente asociate, două workshop-uri tematice. Unul dintre acestea, organizat în colaborare cu Asociația Română de Politică Externă și Asociația Ambasadorilor din România, este dedicat domeniului diplomației, propunându-și să celebreze personalitatea regretatului profesor al facultății – ambasadorul Aurel Preda Mătăsaru”, se arată într-un comuniat al UVT.
Al doilea workshop este dedicat dezbaterii unei problematici foarte actuale – violența domestică și violența de gen. Acesta este organizat în colaborare cu Poliția Locală Târgoviște și Uniunea Națională a Direcțiilor de Poliție Locală din Spania (UNIJEPOL), beneficiind de prezența președintelui UNIJEPOL, Pascual Martínez Cuesta și a responsabilului cu politicile legate de violența de gen și violența domestică, José Angel Rubial Pérez, care sunt, totodată, și cadre didactice universitare.
Deschiderea conferinței va avea loc vineri, 7 iunie 2019, ora 9:30, în Amfiteatrul Institutului de Cercetare Științifică și Tehnologică Multidisciplinară (ICSTM) al Universității Valahia, situat în Campusul universitar (Aleea Sinaia, nr. 13, Târgoviște).
Articolul precedentFOTO Un argeșean stabilit în Vișina și-a decorat gardul cu chipuri de domnitori și mari artiști
Articolul următorPSD Dâmbovița renunță la poza șefului și revine la trandafiri, în reprezentarea oficială