Update 12.00: ISU Dâmbovița a deplasat la București, în cadrul acestui exercițiu, 40 de cadre (2 ofițeri și 38 de subofițeri),2ASAS,7 ambulanțe SMURD,2 autospeciale de descarcerare,1 PMA (punct medical avansat),2 APIC(autospecială de primă intervenție și comandă).În cea de-a doua etapă(după ora 12.00) numărul cadrelor va fi crescut (până la 112).

Începând cu ora 9:00 s-a declanșat exercițiul national „SEISM 2018” care constă în punerea în aplicarea a Concepției naționale de răspuns postseism.

Conform scenariului, a avut loc un cutremur de 7,5  pe scara Richter, care poate fi urmat de mai multe replici.

Au fost alertate toate unitățile subordonate ale IGSU, iar mai multe echipaje de pompieri din țară se deplasează spre Capitală.

La Ciolpani a fost activat Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenție.

După cum informează ISU Dâmbovița

Toate unitățile ISU din țară participă la această simulare

Exercițiul va dura până în data de 18 octombrie. Este un exercițiu internațional, la care participă 26 de state. Timp de cinci zile vor fi simulate diverse situații, atât pe timp de zi, cât și noaptea.

 

Articolul precedent66 de primari din Dâmbovița îi cer demisia lui Liviu Dragnea și îi iau apărarea lui Adrian Țuțuianu, asupra căruia sunt trimise atacuri repetate
Articolul următorCuplaj de zile mari. Fanii CSM-ului, din Târgoviște, vor vedea la lucru patru din cele mai bune echipe de baschet și volei