Joi, 1 noiembrie, ISJ Dâmbovița va găzdui o întâlnire cu directorii unităților școlare care au în subordine învățământul preșcolar din județ, întâlnire în cadrul căreia Asociația OvidiuRo va prezenta programul pilot de lectură în grădinițe „Fiecare copil merită o poveste”, deja lansat în județul nostru.

Organizatorii vor identifica, împreună cu directorii, modalitățile prin care aceștia pot susține educatorii și maximiza impactul acțiunilor care încurajează accesul la cărți și dezvoltarea vocabularului pentru copiii de vârstă preșcolară.

Întâlnirea va avea loc în Sala de Conferințe a ISJ Dâmbovița, în intervalul orar 09:00 – 10:30.

Programul „Fiecare copil merită o poveste” este implementat de Asociația OvidiuRo la nivel național și presupune oferirea de resurse educaționale – în special cărți ilustrate pentru copii – și formarea de profesori de învățământ preșcolar, cu scopul de a crește calitatea educației preșcolare în fiecare județ.

În județul Dâmbovița, peste 500 de profesori de învățământ preșcolar urmează să fie formați, până la finalul anului, în metode de predare centrate pe dezvoltarea vocabularului, iar 2.000 de copii vor primi Prima Carte pentru acasă – două dintre intervențiile prin care, în parteneriat cu OvidiuRo, ne propunem să punem bazele unei infrastructuri pentru educație preșcolară de calitate capabile să se dezvolte din ce în ce mai mult, în timp, în special în mediul rural.

La nivel național, până la finalul anului 2019, prin programul pilot „Fiecare copil merită o poveste”, OvidiuRo va implementa un mix de intervenții constând în: (1) 400 de centre de bibliotecă adaptate vârstei preșcolare; (2) formarea unui număr de 35.000 de profesori în metode de dezvoltare a comunicării orale și a premiselor citirii și scrierii, folosind cărți ilustrate, inclusiv un kit de literație pentru fiecare profesor; (3) distribuirea a 260.000 de cărți ilustrate pentru copiii din mediul rural, prin proiectul „Prima mea Carte”.

La nivelul fiecărui județ, programul „Fiecare copil merită o poveste” presupune, pe lângă formarea de profesori formatori, sesiuni de citit cu copiii, amenajarea centrelor de bibliotecă – și alte activități conexe: întâlniri de lucru cu profesorii, vizite și ateliere cu copiii și părinții în comunitățile din județ în care OvidiuRo a avut intervenții prealabile, dar și întâlniri cu directorii de școli și cu bibliotecarii din județ.

Articolul precedentȚuțuianu, Firea și Stănescu, apărați de parlamentarii PSD
Articolul următorUpdate: (Video)| Accident grav pe A1. O victima a rămas încarcerată iar traficul pe autostradă este blocat