Polițiștii din Dâmbovița au luat la purticat din domeniul operațiunilor cu autovehicule dezmembrate sau scoase din uz. Astfel de controale au avut loc în Târgoviște și Pucioasa.
Controalele au fost efectuate în perioada 21-22 octombrie. Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sprijiniți de polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale și de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, în colaborare cu reprezentanți de la Garda Națională de Mediu-Comisariatul Județean Dâmbovița, au acționat pentru depistarea și sancționarea activităților ilicite din domeniul operațiunilor cu autovehicule dezmembrate sau scoase din uz.
Polițiștii au efectuat controale la trei societăți comerciale de pe raza localităților Târgoviște și Pucioasa.
„În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că două persoane, de 46 și 59 de ani, nu ar fi respectat prevederile legale privind depozitarea și gestionarea deșeurilor periculoase, respectiv acestea ar fi depozitat direct pe sol deșeuri formate din resturi de mase plastice, componente electrice și electronice, anvelope și uleiuri uzate. Polițiștii au aplicat o sancțiune contravențională pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, în valoare de 2.000 de lei și au indisponibilizat 700 de lei”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmbovița.
De asemenea, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfășurarea activităților de colectare, tratare, transport, valorificare și „eliminare a deșeurilor periculoase” și ”poluarea prin evacuarea în atmosferă sau pe sol a unor deșeuri sau substanțe periculoase”.
Articolul precedentFestivalul-concurs Naţional de Literatură „Moştenirea Văcăreştilor”, Ediţia a LI – a, Târgovişte, 1 – 2 noiembrie
Articolul următorCampanie de verificare a respectării legislației în privința muncitorilor zilieri