Două contracte de investiție în infrastructura educațională, a căror valoare cumulată este de aproximativ 26 de milioane de lei, au fost semnate la Târgoviște. este vorba de reabilitarea și modernizarea  Şcolii Gimnaziale „Mihai Viteazul” din Târgovişte și  modernizarea, extinderea şi echiparea Grădiniţei nr. 8 „Raza de Soare” din Târgovişte.

Cele două contracte au fost semnate (în data de 27 martie) de către beneficiar, administrația locală târgovișteană, și reprezentanții Ministrul Fondurilor Europene, Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice și ai Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia.

„La Şcoala Gimnaziala „Mihai Viteazul”, aceasta are o valoare totala de 18.496.227,26 lei (inclusiv TVA) si echivaleaza cu transformarea din temelii a unitatii de invatamant amintite, care va fi reabilitata in intregime, se vor construi nu mai putin de 6 corpuri noi de cladire, realizandu-se cresterea numarului de sali de curs de la 22 la 36, se va construi o sala de festivitati, se va extinde sala de sport, se vor construi grupuri sanitare si vestiare aferente zonei sportive, la care se adauga o cladire tehnica. Lucrarile vor debuta in cel mult 2 saptamani, iar durata maxima de executie este de 12 luni.”

 „La proiectul care vizeaza Grădiniţa nr. 8 „Raza de Soare”, investitia are o valoare totala de 12.736.052,70 lei (inclusiv TVA), valoarea eligibila fiind de 7.941.183,69 lei, urmand a se realiza reabilitarea integrala a celor doua constructii existente, precum si construirea unei extinderi sub forma unei sali multifunctionale destinate desfasurarii activitatilor de educatie fizica, iar ocazional a serbarilor.
Totodata, vor fi asigurate si dotarile necesare functionarii unitatii de invatamant prescolar amintite.”

După cum a anunțat edilul șef al Târgoviștei, Daniel Cristian Stan (foto), după semnarea contractului de finanțare.

Articolul precedentDoi târgovișteni aleși să conducă sau să reprezinte baschetul românesc
Articolul următorCercetați de polițiști, după ce un minor, de 17 ani, a fost depistat conducând fără permis