Un fost deputat PNL de Dâmbovița, actualmente consilier județean (în Dâmbovița), din partea PNL, a fost numit în consiliul de administrație al Companiei Naționale Aeroporturi București, societate aflată în subordinea Ministerului Transporturilor.

Informația apare chiar pe site-un companiei la secțiunea Consiliu de Administrație (administratori provizorii), unde alături de Gabriel Plăiașu (ultimul din listă), fost deputat PNL de Dâmbovița, mai apar și alte nume noi, după cum ar fi Dan Valentin Gheorghe, Georgeta Bumbac, Peșteșan Cosmin, Cătălin Mihălțan, Cosmin Florin sau Ovidiu Marcel Sîrbu.

Imagine

Foto– Gabriel Plăiașu

Gabriel Plăiașu (foto),inginer metalurg de profesie,  este unul dintre cei mai vechi liberali dâmbovițeni, fiind membru PNL din anul 1993. Acesta a fost în repetate rânduri în conducerea PNL Dâmbovița. În două rânduri a fost și deputat (2007-2008 și 2008-2012), și mult mai des consilier județean, evident tot din partea PNL. În momentul de față Gabriel Plăiașu îndeplinește și funcția de purtător de cuvânt al PNL Dâmbovița.

Compania Națională Aeroporturi București, locul unde a fost numit provizoriu, în Consiliul de Administrație, Gabriel Plăiașu, este o companie de stat, subordonată Ministerului Transporturilor. Compania a fost înființată în anul 2009 prin fuziunea realizată între Aeroporturile Internaționale Henri Coandă- Otopeni și Aurel Vlaicu-Băneasa, pentru a armoniza și coordona proiectele de dezvoltare și modernizare ale celor două aeroporturi și pentru a răspunde eficient strategiilor pe termen mediu și lung în domeniul aeronautic, după cum se motiva la acea vreme. În anul 2018 Ministerul Transporturilor a propus vinderea a 25% din pachetul de acțiuni deținut de stat.