Sărbătoare specială la Târgoviște, chiar înainte de Ziua Națională a României. Comunitatea bulgară a aniversat 168 de ani de când bulgarii plecați în bejanie, din propria țară, s-au stabilit la Târgoviște, fiind acceptați de localnici.

Imagine

Evenimentul de la Târgoviște (30 noiembrie, de sfântul Andrei) are loc doar de câțiva ani, dar între timp a căpătat o amploare din ce în ce mai mare, acum fiind organizat anual și având dublă semnificație.

Comunitatea bulgară din Târgoviște, localizată în cartierul „Matei Voievod” ( de la marginea orașului, înspre București ) este o comunitate apreciată de localnici, asta și datorită specificului acestei comunități, bulgarii târgovișteni ocupându-se aproape în exclusivitate cu agricultura, fiind cultivatori de legume apreciați aceștia aprovizonând cu produsele lor piețele agroalimentare din Dâmbovița, Brașov sau București, sper exemplu.

Imagine

În 2019 comunitatea a aniversat, prin Asociația ZAEDNO a Bulgarilor din Târgoviște,  sărbătorirea a 168 de ani de la întemeierea acestei comunități la Târgoviște și ridicarea cartierului Matei-Voievod (în anul 1851).

Sărbătoarea de astăzi a cuprins și o ceremonie de depunere de coroane la cele două monumente înălțate în memoria celor 97 de eroi, ostași români de etnie bulgară, care au căzut pe câmpul de luptă pentru independența, apărarea și reîntregirea României.

La eveniment au mai participat: reprezentanți ai Consiliului Județean Dâmbovița, Primăriei Târgoviște, Parlamentului României, Borislav Borislavov – prim secretar al Ambasadei Republicii Bulgaria în România, numeroși cetățeni aparținând comunității bulgare din Târgoviște.

Sursa foto articolCJ Dâmbovița

Articolul precedentFoto| Incendiu devastator la Șotânga, pornit de la jarul din sobă
Articolul următorAtenție șoferi! Avertizare Infotrafic pe A1, București-Pitești, din cauza ploii