La Răzvad, în Dâmbovița, a fost dat în folosință un centru educativ ai cărui beneficiari vor fi copii cu risc social din localitate. Centru a fost reabilitat cu fonduri destinate exclsiv pentru „Servicii sociale pentru comunitățile rurale marginalizate/cu risc de sărăcie/excluziune socială”.

Obiectivul „Amenajare incintă, dotare și împrejmuire centru educativ pentru copii săraci Răzvad, județul Dâmbovița”, a fost inaugurat în data de 10 mai 2019.

FotoInaugurare centru Educativ pentru copii săraci, Răzvad, 10 mai 2019

Sursa foto– CJ Dâmbovița

Beneficiarii proiectului sunt copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 16 ani, care provin din familii cu domiciliul în comuna Răzvad, aflate în situații de risc social. Prin crearea acestui centru se urmărește prevenirea abandonului școlar și instituționalizarea copiilor, prin asigurarea, pe timpul zilei, a unor activități de îngrijire, educație, recreere, socializare, consiliere, dezvoltarea deprinderilor de viață independentă, orientare școlară și profesională.

Sursa de finanțare pentru acest proiect este Măsura M8/6B „Servicii sociale pentru comunitățile rurale marginalizate/cu risc de sărăcie/excluziune socială”, prin GAL Arcul Târgoviștei, valoarea totală a investiției fiind de 276.769,40 lei, din care 220.361,82 lei – sumă eligibilă.

Articolul precedentAu avut noroc. Coliziune între trei mașini pe DN 72 A
Articolul următorVideo| Viorel Moldovan: „Nu am desfăcut, încă, șampania. Am pus-o la rece!”