Asociația de Arbitraj Instituționalizat și-a prezentat analiza activității desfășurate în anul 2018, dar și obiectivele anului în curs. La finalul evenimentului, 12 mediatori au depus jurământul în cadrul Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituționalizat, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Monumentul Eroilor de la Mănăstirea Dealu.
Evenimentul a avut loc sâmbătă, 4 mai. Auparticipat aproximativ 60 de arbitri ai Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituționalizat, structură care funcționează în cadrul Asociației de Arbitraj Instituționalizat.
Potrivit Raportului de analiză, anul 2018 a adus mai multe noutăți în activitatea asociației. „Este vorba de organizarea primul curs de „Procedură arbitrală”, care a îmbinat componenta teoretică cu cea practică. De asemenea,  publicarea de către arbitrii Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituționalizat în reviste indexate în bazele de date internaționale a unor articole privitoare la arbitraj; soluționarea pe calea arbitrajului a unor litigii din domeniul asigurărilor; încheiere primului parteneriat de practică cu Facultatea de Drept si Administrație Publică a Univesității Valahia din Târgoviște și organizarea, în temeiul acestuia a unui stagiu de practică de 60 ore pentru studenții acestei instituții de învățământ; punerea în executare și înscrierea în Cartea funciară a hotărârilor arbitrale privitoare la transferul dreptului de proprietate asupra bunurilor imobile”, se arată într-un comunicat al Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituționalizat.
De asemenea, în 2018 numărul de arbitri a crescut de la 170 la 236.
Pe de altă parte, cei care au intrat în această serie de arbitri au susținut un examen mult mai complex decât promoțiile anterioare și au participat la un curs de instruire de 90 de ore care urmează să fie completat, până la finalul anului 2019, cu alte trei cursuri de pregătire continuă de scurtă durată.
Festivitatea de depunere a jurământului a avut loc la Monumentul Eroilor de la mănăstirea Dealu.
Articolul precedentProiect Erasmus+ la Școala din Vulcana Pandele, cu tema „Arta tradiţională românească”
Articolul următor13 medalii pentru karateka de la CS Târgoviște la Cupa României