În afara militarilor, a asociațiilor luptătorilor din decembrie 1989 și a autorităților, la Târgoviște, au mai fost prezenți doar o mână de oameni, la manifestările dedicate comemorării celor ce au căzut sub gloanțe, în 1989. La Târgoviște, oficial, sunt înregistrați 30 de morți, în decembrie 1989, ca martiri ai Revoluției.

Municipiul Târgoviște a fost declarat, după momentul 1989, „oraș martir al Revoluției”. În principal, acest titlu a fost conferit pentru că 30 de oameni, toți bărbați, decedați în acele zide de decembrie, au fost condiderați martiri ai revoluției. 27 de militari și 3 civili, cărora le este dedicată și o piatră funerară, alături de un  monument de mici dimensiuni, în piața „Mihai Viteazul” din centru Târgoviștei. Monumentul, unde a fost ținută slujba de aducere aminte, dar și manifestările, din 22 decembrie 2018, se află foarte aproape de locul unde au fost executați soții Ceaușescu, în 25 decembrie 1989.

La festivitățile din 22 decembrie 2018 nu au fost prezenți mai mult de 100 de oameni, contabilizând aici și oficialitățile ce au depus coroane de flori. De la an la an, din ce în ce mai puțini târgovișteni vin aici să-i comemoreze pe cei căzuți, în decembrie 1989. În 2018 asistența a fost cea mai puțin numeroasă, din toți cei 29 de ani scurși de la momentul decembrie 1989.

Articolul precedentRestricții suspendate, la Șelaru, în localitatea lovită de pesta porcină africană
Articolul următorDoi bărbați reținuți, după ce au sustras un telefon mobil