Centrul  Local de Combatere a Bolilor(CLCB) din județul Dâmbovița a luat decizia ridicării filtrelor ruriere instituite, în urmă cu cinci zile, la Șelaru. În localitatea Fierbinți, comuna Șelaru, din județul Dâmbovița, a fost confirmat un focar de pestă porcină africană, în urmă cu câteva zile, 61 de porci, dintr-o fermă, fiind sacrificați de către autorități.

Conform CLCB:

„Centrul  Local de Combatere a Bolilor(CLCB) din județul Dâmbovița s-a întrunit astăzi, 21.12.2018, în vederea luării deciziilor de ridicare a filtrelor rutiere instituite în zona de protecție și de suspendare a activității de dezinfecție a mijloacelor de transport auto, în comuna Șelaru, județul Dâmbovița.

Deciziile menționate  au fost luate după ce Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Dâmbovița a încheiat activitatea de catagrafiere a exploatațiilor, examinarea clinică a tuturor porcinelor din zona de protecție, precum și dezinfecția exploatației infectate, nefiind constatate și notificate alte cazuri de îmbolnăvire și mortalitate la porcine, cu semne și leziuni ce pot fi atribuite PPA.

Totodată, au fost afișate materiale informative pentru populație, cu măsurile ce trebuie respectate pentru a preveni difuzarea pestei porcine africane.

CLCB precizează că nu au mai fost semnalate forme de pestă porcină africană în județul Dâmbovița.”

La Fierbinți este înregistrat al doilea focar de PPA, în 2018, din județul Dâmbovița. În luna septembrie, în localitatea Lucieni, aproape de Târgoviște, a fost descoperit un focar, doi porci fiind confirmați ca fiind purtători ai virusului. În această zonă restricțiile de circulație și transport au fost ridicate după 40 de zile.

Articolul precedentIncendiu la o casă din Potlogi. Un bărbat, de 70 de ani, găsit decedat
Articolul următorFoto| Comemorare (aproape) în anonimat, la Târgoviște, pentru eroii din decembrie ’89