Marea relaxare de la 1 iunie, a măsurilor ce au vizat, și în România, prevenirea răspândirii coronavirusului, ce a intrat în vigoare de luni, la Târgoviște s-a văzut… cu ochiul liber. Terasele barurilor și restaurantelor din oraș s-au pregătit și și-au așteptat clienții încă de la primele ore ale zilei de luni. Totuși,târgovistenii nu au dat năvală în terase, fiind mai degrabă precauți.

La orele prânzului, la Târgoviște, în special în zona centrală a orașului, aproape fără excepție, toate barurile si restaurantele, ce dispun de un spațiu exterior, pentru amplasarea de mese, montaseră deja „mobilierul” în așteptatea clienților. În special în partea veche a orașului, denumită „Centrul Vechi”, o zonă cu baruri și cafenele, exclusiv pietonală, toți proprietarii de astfel de stabilimente pregătiseră mesele în așteptarea clienților, ce reveneau practic dupa mai bine de două luni, în astfel de locuri, după perioada în care barurile, cafenele și restaurantele au fost închise pentru activitati directe cu publicul.

Imagine

Nu a fost însă aglomerație, la Târgoviște, multe dintre terasele redeschise fiind încă în așteptare de clienți (vezi foto). Măsurile impuse de autoritați, se pare că i-au timorat pe mulți dintre potențialii clienți , ce ar fi vrut sa petreaca o după amiaza liniștită la terasă, mai ales că era vorba de o zi liberă (1 iunie). Astfel că, aproape involuntar, măsurile de distanțare socială au fost respectate, asta pentru că erau destul de puțini clienți.

Imagine

În alte zone ale orasului însă, unde spațiul pe care îl au la dispoziție proprietarii de baruri si cafenele nu este la fel de generos, puținii clienți au fost doar cei care au ajuns probabil primii, pentru că ulterior spațiul nu mai permitea și oprirea altor potențiali consumatori, mai ales că acum, conform noilor reglementari, era vizibilă, de catre toată lumea, orice încalcare a noilor reguli.

Articolul precedentA doua zi consecutiv fără cazuri noi de coronavirus, în Dâmbovița. La nivel național 141 de cazuri noi
Articolul următor620 de cetățeni români au fost repatriați, cu patru curse aeriene, din Franța, Olanda și Spania