La Târgoviște continuă lucrările de ridicare a primului complex comercial de mari dimensiuni, de tip mall, din Dâmbovița. Investiția privată, ce ar trebui să asigure aproximativ 1100 de locuri de muncă noi, la momentul finalizării, este amplasată pe terenul unității  militare unde în urmă cu 30 de ani au fost împușcați soții Ceaușeșscu, în timpul Revoluției din 1989.

Imagine

În momentul de față (decembrie 2019) lucrările de construcție a „Dâmbovița Mall” sunt întârziate față de graficul inițial de lucrări. Clădirea este ridicată pe un teren ce aparține Consiliului Județean Dâmbovița, pe locul unei foste unități militare. Este  aceiași unitate militară ce a devenit celebră în urmă cu aproape 30 de ani (25 decembrie 1989), pentru că a fost locul unde au fost executați soții Ceaușeșcu.

Imagine

Imagine

Complexul se află totuși la o distanță destul de mare de locul exact al execuției (aproximativ 1 km).

În momentul de față terenul a fost închiriat de Consiliul Județean Dâmbovița către un investitor privat ce va ridica complexul comercial.

Centrul comercial va cuprinde peste 150 de magazine și o varietate mare de spații destinate petrecerii timpului liber. Astfel, nu mai putin de 6 săli de cinema, 1500 de locuri de parcare (inclusiv parcare subterană), un hypermarket de aproximativ 10.000 mp (comparabil cu cel de la Băneasa Shopping City), restaurante, zonă de recreere, de practicare a sportului, locuri de joacă pentru copii.

Finalizarea lucrării ar trebui să aibă loc, conform celor mai noi estimări, la începutul lunii septembrie 2020.

Sursa foto articol (construcție mall)-facebook, Daniel Cristian Stan

Articolul precedentZi de doliu în sportul dâmbovițean. Constantin Titi Ionescu s-a stins la vârsta de 83 de ani
Articolul următorAtenție șoferi! Cod galben de ceață (și) în Dâmbovița