Este doliu în lumea sportului și în special a fotbalului dâmbovițean. Constantin Titi Ionescu s-a stins din viață, la vârsta de 83 ani, după o lungă suferință.

Imagine

„CONSTANTIN TITI IONESCU, conducator al fotbalului, voleiului masculin si baschetului feminin targovistean cu care a obtinut performante notabile timp de peste patru decenii si jumatate a incetat din viata dupa o grea suferinta, la 83 de ani. Component al echipei care a urcat orasul pentru prima data in Divizia A de fotbal in 1961, Titel, devenit intre timp nea Titi, s-a dus langa bunii lui prieteni Valentin Stanescu, Eugen Popescu, Nicolae Proca, Nae si Gigi Tataru, Gheorghe Predoi, Gheorghe si Florin Radulescu, Nicolae Dobrin, Dumitru Tica Gheorghe, Claudius Sava, Nicolae Kallo, Florin Grigore, Ioan Valerian, Sandu Marin, Gheorghe Mandrila, Gheorghe Voinea, Cristian Teodorescu, Mircea Ionescu, Mihai Buciumeanu si alti ilustri oameni de sport care au activat in urbea Turnului Chindiei. Dumnezeu sa-l odihneasca-n pace !”

A scris soția acestuia Virginia Ionescu.

Constantin Titi Ionescu a fost, potrivit autorului volumului „Fotbal sub Turnul Chindiei”, Gabriel Degeratu:

Imagine

Imagine

In memoriam

 „Jucător la prima promovare a echipei în divizia A, (n.m. echipa de fotbal a Târgoviștei) cea din vara anului 1961, iar după retragerea din activitatea competițională s-a dovedit a fi cel mai bun conducător, fiind și președintele Clubului Sportiv Târgoviște în perioada 1986-1987. A activat timp de 40 de ani, cu câteva întreruperi datorate voleiului masculin, baschetului feminin, unde a devenit campion național și a fotbalului, de Avicola Crevedia și Gloria IRIS Cornești. Are în palmares promovările în A din 1977 și 1981 și cele mai bune clasări în divizia A ale echipei din perioada 1977-1982, când Târgoviștea s-a bătut la un moment dat pentru Cupa U.E.F.A. A condus echipa ca vicepreședinte în perioada „Micului Ajax” din primul eșalon, între 1996 și 1998 și a fost aproape de a cincea promovare a formației, cea din 2012, când Chindia s-ar fi putut clasa a treia în serie și ar fi revenit în elită după doar doi ani de activitate. Interesele politicienilor de atunci au impus însă înlocuirea în retur a trioului târgoviștean Silviu Dumitrescu – Adrian Bogoi – Titi Ionescu și a câtorva jucători locali valoroși cu importuri nereușite, care au dus echipa pe poziția a șaptea. <<Baba>>, <<Bătrânul lup de mare cu miros de vulpe>>, <<Omul cu diplomatul>> sau <<Celebrul 702>>”

Articolul precedentRecord negativ. Un sfert din amenzile date de ANSVSA, în noiembrie, sunt în Dâmbovița
Articolul următorFoto| „Dâmbovița Mall”, complexul ridicat pe locul unității militare unde au fost împușcați soții Ceaușescu. Vezi cum arată acum