Ziua Sfinxului din Bucegi s-a consumat fără incidente , chiar dacă a fost pentru prima oară când participanților la eveniment le-a fost interzis să atingă monumentul natural. Vremea le-a jucat ceva feste participanților, astfel că preconizata piramidă energetică de lumină nu a putut fi observată.
În mod tradițional, în data de 28 noiembrie, în fiecare an, pe platoul munților Bucegi, se adună sute de iubitori ai muntelui sau oameni care cred cu tărie că Sfinxul din Bucegi constituie un punct energetic mondial ce poate fi „simțit” cel mai bine în această zi.
Și în 2019 sute de turiști au fost prezenți în Bucegi, la Sfinx, în jurul orei 16.45 atunci când ( la apusul soarelui) se spune că desupra monumentului razele soarelui formează o piramidă energetică de lumină.
Din păcate, în 2019, vremea a fost potrivnică, cu participanții la eveniment, pentru că la momentul la care trebuia să se formeze piramida energetică de lumină, o ceață deasă a învăluit platoul munților Bucegi.
Totuși, dezamăgirea nu a fost așa de mare, asta pentru că participanții au declarat că au simțit fluxul de energie chiar și în aceste condiții și vor reveni cu siguranță și anul viitor.
În 2019 a fost pentru prima dată când monumentul natural nu a pututu fi atins de participanți. Asta pentru că în zonă a fost montat un gard ce înconjoară Sfinxul. Gardul are rolul de a proteja monumentul de turiștii mult prea entuziaști ce l-au deteriorat în utltimii ani.
La eveniment a a participat și o echipă din șase oameni de la Servicul de Salvamont Salvaspeo Dâmbovița, ce a avut grijă ca participanții să nu aibă probleme. „Nu au fost niciun fel de probleme”, au transmis cei de la Salvamont Salvaspeo Dâmbovița, la finalul evenimentului.