În perioada 15 februarie – 10 mai 2019, Agenţia Naţională Antidrog, prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Dâmboviţa, a implementat, la nivel judeţean, Concursul Naţional „Mesajul meu antidrog”, ediţia a XVI-a.
„Pe parcursul mediatizării concursului, secţiunile de concurs au fost promovate de specialiştii CPECA Dâmboviţa, împreună cu voluntarii antidrog, în 27 unităţi de învăţământ din judeţ (10 licee şi 17 şcoli gimnaziale) atât din mediul urban, cât şi rural, cu un număr total de 4062 elevi de gimnaziu şi liceu şi peste 30 de cadre didactice. La cele 6 secţiuni de concurs  – film scurt metraj, spot, fotografie digitală, eseu literar şi arte vizuale (grafică şi pictură) – au fost înscrise 102 lucrări şi au fost acordate 21 premii şi 2 mențiuni”, se arată într-un comunicat al CPECA Dâmboviţa.
Concursul Naţional „Mesajul Meu Antidrog” are ca scop menţinerea la un nivel scăzut a consumului de droguri (prevalenţa), reducerea cazurilor de noi consumatori (incidenţa) în rândul populaţiei din învăţământul preuniversitar (gimnazial şi liceal) şi ca obiectiv general creşterea nivelului de informare, educare şi conştientizare a populaţiei şcolare în vederea neînceperii consumului de droguri, în cadrul programelor şcolare, extraşcolare şi de petrecere a timpului liber.
„Acesta reprezintă un cadru adecvat de manifestare a copiilor şi tinerilor cuprinşi într-o formă de învăţământ şi va contribui, alături de celelalte activităţi de acest gen, la formarea de convingeri de viaţă sănătoasă în rândul acestui segment de populaţie. Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, Arhiepiscopia Târgoviştei, Societatea Naţională de Cruce Roşie din România – Filiala Dâmboviţa şi Palatul Copiilor din Târgovişte”, se mai arată în document.
   
Articolul precedentEvaziune fiscală. Mandat de executare a unei pedepse, pus în aplicare de polițiști
Articolul următorTârgul de oferte educaționale pentru anul școlar 2019-2020, la Muzeul de Istorie