În mai multe  localități dâmbovițene ziua de 29 noiembrie a fost o adevărată sărbătoare, înaintea sărbătorii Zilei Naționale. La Târgoviște și Găești s-a defilat cu tricolorul, au răsunat câtece patriotice și totul a avut un caracter festiv, ca și cum ar fi fost deja…1 decembrie.

 

 

Sursa foto– Cristian Stan, facebook

Chiar dacă în calendar este doar 29 noiembrie, astăzi la Târgoviște și Găești un turist rătăcit ar fi putut crede că este deja 1 decembrie. În cele două localități au fost oraganizate evenimente ce prin coloristic, simbolostică și atmosfera creată au dat impresia că se sărbătorește 1 decembrie. În ambele cazuri, în prim-plan a fost Tricolorul.

La Târgoviște, evenimentul a fost organizat de elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială „Vasile Cârlova” din Municipiu și a fost intitulat Marșul Tricolorului.Sute de copii, cadre didactice, dar și oficialități sau cadre militare au defilat prin oraș, cu un tricolor lung de câteva zeci de metri, ce, la finalul marșului, a fost arborat pe Turnul Chindiei (simbolul orașului, 27 m înălțime).

Imagine

Sursa foto- Grigore Gheorghe, facebook

Și la Găești ceremonia organzizată de administrația locală, cu ocazia momentului festiv al aprinderii luminilor de sărbători, în oraș, a semănat mai curând cu sărbătoarea Zilei Naționale. Sute de tineri îmbrăcați în costume populare au defilat, cu torțe aprinse și cu Tricolorul, prin micul oraș dâmbovițean.

Articolul precedentÎnaintări în grad în Poliția dâmbovițenă. 20 de polițiști au fost avansați, înainte de termen
Articolul următorIarna își intră-n drepturi!