Se pare că iarna își intră în drepturi, chiar mai devreme decât „arată” calendarul. În Dâmbovița este deja un stat consistent de zăpadă, în zona montană înaltă (Bucegi), iar în restul județului meteorologii anunță zile cu temperaturi scăzute și ninsori, începând cu data de 3 decembrie.

Imagine

Foto- Munții Bucegi, 29 noiembrie 2019

În momentul de față, în Bucegii dâmbovițeni este un strat consistent de zăpadă (la aproximativ 2000 de m) (foto articol), iar iarna se va instala și în restul zonelor de relief, în următoarele zile.

Conform prognozelor meteorologilor, începând de astăzi (30 noiembrie 2019) temperaturile scad semnificativ.

La Târgoviște sunt anunțate maxime  diurne de doar 9 grade Celsius (30 noiembrie) urmând două zile cu precipitații (30 nov.-1 dec.). Temperaturile vor scădea și mai mult în următoarea perioadă fiind anunțate maxime de doar 3-4 grade Celsius (3-4 decembrie).

Deasemnea, minimele nocturne vor scădea din ce în ce mai mai mult, în județul Dâmbovița, ajungând sub pragul de îngheț (-4 grade Celsius) în data de 3-4 decembrie. Primele ninsori consistente, din zona de șeș și deal, din Dâmbovița, sunt anunțate în data de 3 decembrie( la Târgoviște). Periaoda de răcire accentuată va continua până în data de 5 decembrie, conform prognozelor meteo.

Articolul precedentFOTO| Preambul la sărbătoarea Zilei Naționale, în Dâmbovița
Articolul următorVolei feminin| Victorie fără emoții pentru CSM Târgoviște