Atmosferă înghețată, atât la propriu cât și la figurat, la Târgoviște, la sărbătoarea Zilei Naționale a României. Fără o paradă în adevăratul sens al cuvântului, dar cu reprezentanți din partea Guvernului României și ai autorităților locale și județene, din Dâmbovița, prezenți la eveniment, târgoviștenii au venit totuși în număr mai mare decât cu alte ocazii în centrul orașului, pentru a fi martori la eveniment.

La tempemperaturi ce, la ora manifestărilor (n.r. 11.00), prilejuite de sărbătoarea centenarului, erau sensibil sub zero grade, dar și cu un vânt ce făcea ca temperatura resimțită să fie de (-8)- (-10) grade Celsius, cateva sute (până în 1500) au fost totuși prezenți la manifestările oraganizate pe Bulevardul „Mircea cel Bătrân” din oraș dar și în „Piața Tricolorului”.În aceste condiții, discursul autorităților, ce s-au perindat pe la microfon, nu a fost decât cel mult auzit de participanți, nicidecum ascultat. Cei prezenți fiind mai degrabă preocupați de găsirea unui loc cu câteva raze de soare pentru a putea îndura mai ușor frigul.

Din partea Guvernului a fost prezentă ministrul Fondurilor europene, Rovana Plumb, recent desemnată președinte interimar al PSD Dâmbovița, după excluderea lui Adrian Țuțuianu din PSD. Dealtfel, cei doi, deși au asistat la festivitățile de la Târgoviște, la o distanță de câțiva metri unul de altul, s-au ignorat reciproc. Și la depunerea de coroane, la monumentul eroilor situat în „Piața Tricolorului” din Târgoviște cei doi au fost prezentați unul după altul. Rovana Plumb depunând coroane din partea Guvernului României, iar Adrian Țuțuianu în calitate de senator independent.

Articolul precedent1 și 2 decembrie 2018 vor fi o impresionantă sărbătoare a Centenarului
Articolul următorFoto-Video| Centenarul altfel. Ziua națională, cu flori și cântece patriotice la statuia lui Vlad Țepes