La Târgoviște, cei 100 de ani, trecuți de la Marea Unire de la 1918, au fost sărbătoriți și altfel decât se obișniește. La inițiativa lui Vasile Lupașc, un scriitor târgoviștean, pasionat de istorie, statuia lui Vlad Țepeș, un adevărat simbol al orașului, amplasată în parcul Chindiei, din localitate, a devenit punct central de celebrare a Centenarului, pentru mulți târgovișteni.

„Fac asta din 1994. Uneori singur.” spune Vasile Lupașc, despre inițiativa sa de a veni, în fiecare an, cu flori,de 1 decembrie, la statuia domnitorului Vlad Țepeș, amplasată în cel mai mare parc al orașului, parcul „Chindia”. În 2018 gestul a fost anunțat, de Vasile Lupașc(foto), pe pagina sa personală, din o rețea de socializare.

De Centenar au fost mulți cei care, târgovișteni în special, au venit să fie alături de Lupașc, la această manifestare inedită. În plus, acesta a anunțat că va vorbi copiilor, dacă aceștia vor fi prezenți, despre istoria unirii, dar și despre „cel mai important oraș istoric al României”, cum denumește acesta Târgoviștea.(video)

La 1 decembrie 2018, de Centenar, la statuia lui Țepeș, din parcul Chindia, i s-au alăturat chiar și oficialități, reprezentanții Jandarmeriei Dâmbovița fiind prezenți. Dar și mulți târgovișteni. A fost prezent chiar și un preot, ce a citit o slujbă de pomenire. Nu au lipsit cântecele patriotice, intonate chiar în fața statuii domnitorului.

Articolul precedentFoto-Video| Atmosferă glacial-glaciară, de Centenar, la Târgoviște. Guvernul a „delegat-o” pe Rovana Plumb la manifestări
Articolul următorDuel de tradiție, din baschetul feminin, câștigat de Târgoviște. CSM Tgv.- ICIM Arad 71-63