Gest unicat al unui primar din Dâmbovița. Edilul șef al comunei Crângurile , Costin Barbu, a renunțat,în fața notarului, la dreptul de pensie specială, acordată primarilor prin Codul Administrativ. Edilul speră ca gestul său să fie urmat și de alți primari.

Sursa fotoCostin Barbu, facebook

Costin-Ionuț Barbu, 40 de ani, este primar al comunei dâmbovițene Crângurile, este primar  din anul 2016. Acesta a făcut un gest aproape inexplicabil, pentru alți edili șefi,în special cei mai în vârstă. Ieri, 27 ianuarie 2020, acesta s-a prezentat în fața unui notar public pentru a renunța la dreptul de pensie specială, acordat primarilor, prin Codul Administrativ,încă din 2019.

Imagine

Sursa fotofacebook, Costin Barbu (via dambovitanews.ro)

Concret, este vorba  despre privilegiile conferite de pensia specială, respectiv indemnizația pentru limită de vârstă acordată primarilor, conform art. 210 din O.U.G. nr.57/2019 din Codul Administrativ.

Edilul șef al comunei Crângurile este de la PSD, iar cabinetul notarial la care a fost semnat actul de renunțare la drepturile speciale apartine tot unei reprezentante a PSD Dâmbovița. Acest lucru este mai puțin importnat însa, edilul, ce a postat, pe propria pagina de facebook, actele prin care renunța la depturile de pensie specială dorind ca gestul său să fie urmat și de alți edili, nu doar din PSD.

Este greu de crezut însă ca gestul acestui va fi urmat și de alți primari, aceștia fiind de părere ,în general, că acest drept, conferit de către Codul Administrativ,începând din 2019, este pe deplin meritat, chiar dacă ignoră principiul contibutivității, dat fiind faptul că pe parcursul exercitarii mandatului primarii sunt restrictionați de lege, în ceea ce priveste suplimentarea veniturilor (spre exemplu deținerea de firme proprii).

Articolul precedentCod galben de vânt și ninsoare anunțat de meteorologi. În Dâmbovița doar în zona montană
Articolul următorBreaking News! Primul caz de transmitere a coronavirusului de la om la om, din Europa, confirmat în Germania