O nouă atentionare de tip Cod Galben, de vânt puternic și precipitații însemnate, a fost emisă de meteorilogi. Atenționarea este valabilă în intervalul 28 ianuarie (ora 20.00)-29 ianuarie (ora 18.00). Pentru județul Dâmbovița, Codul galben este valabil doar în zona montană înaltă.

Imagine

Sursa foto– meteoromania.ro

Conform anunțului celor de la ANM:

Interval de valabilitate: 28 ianuarie, ora 20:00 – 29 ianuarie, ora 18:00
Fenomene vizate și zone afectate: îndeosebi în zona montană înaltă, intensificări susținute ale vântului și precipitații moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare

În intervalul menționat, la munte treptat vor predomina ninsorile, iar vântul va prezenta intensificări, îndeosebi în zona înaltă, cu rafale ce vor depăși 80…100 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității.

Cantitățile de precipitații vor depăși local 15…20 l/mp, iar în Munții Apuseni,în grupele vestice ale Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali, peste 25 l/mp, astfel încât se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

Notă: Precipitații, în general moderate cantitativ, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, vor fi și în Maramureș și în nord-estul Transilvaniei. Izolat vor fi depuneri de polei. Temporar vântul va avea intensificări și în restul teritoriului, cu rafale de 50…60 km/h.

În județul Dâmbovița avertizarea este valabilă doar pentru zona montană înaltă (munții Bucegi, nordul județului). În restul teritoriului sunt anunțate doar ninsori neînsemnate cantitativ.