Cel puţin 80 de români au fost confirmaţi cu coronavirus, în Germania. Toţi lucrează la un abator din landul Renania de Nord-Westfalia, în vestul ţării. În total, la acea unitate au fost depistaţi pozitiv cu coronavirus 130 de lucrători. 

Ministerul român de Externe spune că toţi românii se simt bine, ei sunt ţinuţi sub observaţie şi au fost cazaţi la un hotel pe cheltuiala angajatorului.

La respectivul abator lucrează 1.200 de persoane, nu este clar câte dintre ele sunt cetăţeni români. Toţi angajaţii au fost testaţi pentru coronavirus şi se aşteaptă rezultatele testelor. Autorităţile sanitare spun că s-a ajuns la aceată situaţie deoarece în unitatea respectivă nu au fost respectate regulile de prevenţie în cazul SARS-CoV-2, scrie realitatea.net

Angajaţii nu purtau materiale de protecţie în zonele de lucru sau în vestiare. La nivelul landului Renania de Nord-Westfalia, autorităţile locale au decis închiderea temporară a mai multor abatoarelor şi testarea angajaţilor, iar localităţile în care au izbucnit aceste noi focare vor fi plasate din nou în carantină.

Articolul precedentCarambol auto la Urziceanca. Două persoane au fost rănite
Articolul următorFoto| „Inspecție” ministerială (MADR) în cea mai aglomerată piață agroalimentară din Târgoviște