Insectele de disconfort (ţânţari, muşte, omizi etc) vor fi combătute pentru a doua oară, în acest an prin aviotratamente, la Târgoviște. Anunțul, făcut de primăria municipiului, vine însoțit și de câteva avertizări, ce îi vizează pe cei ce dețin stupi, animale ce ies la pășunat, sau pe cei ce au de gând să consume fructe, din zona unde vor avea loc tratamentele.

Imagine cu un caracter ilustrativ

Conform informării oficiale:

„Primăria Municipiului Târgovişte informează cetăţenii că în perioada 16 – 22 iulie 2019, în intervalul orar 05.30 – 10.30, se va efectua a doua acțiune de combatere a insectelor de disconfort (ţânţari, muşte, omizi etc) prin pulverizare aeriană, pe toată suprafaţa municipiului Târgovişte (inclusiv în cartierele Priseaca şi Sagricom).
Acțiunea se va efectua în primele două zile ale intervalului, iar în cazul în care vremea va fi nefavorabilă (vânt, ploi, grindină) la termenul menționat, acțiunea se va reprograma pentru următoarele zile propice acestei activități.
    
Combaterea dăunatorilor se va realiza cu insecticidul SOLFAC TRIO EC 200, substanță produsă de divizia Bayer și avizată de Ministerul Sănătății Publice.
    
Produsul nu este dăunător pentru oameni și nici pentru mediul înconjurător, însă este toxic pentru albine și organisme acvatice.
    
Pentru evitarea intoxicațiilor familiilor de albine, se vor lua măsuri de închidere a stupilor sau de îndepărtare a acestora la o distanță de 10 km, față de locul unde se execută tratamentul.
    
De asemenea, trebuie evitat pășunatul și consumul de fructe în zonele supuse tratamentului.

Articolul precedentDinamo pregătește meciul cu Viitorul printr-un meci închis publicului, cu Chindia Târgoviște
Articolul următorDâmbovițean decedat, după ce a căzut de pe schelă, la Brașov, la construcția noului mall din oraș