Virusul pestei porcine africane a început să fie tratat ca o banalitate. În Dâmbovița, unul dintre județele cele mai afectate de această boală, apariția câte unui nou focar de PPA este privită de autoritități ca o normalitate și încadrată la categoria ”și altele”. Ce mai recent caz, de confirmare a bolii, este în localitatea Răscăieți.

După ce, în 2017 și ulterior în 2018, focarele de pesta porcină africană erau anunțate imediat, ca și măsurile pe care le luau autoritățile, pentru a împiedica răspândirea bolii, se pare că evoluția ulterioară a bolii și aparenta ineficiență în a stopa răspândirea acesteia, a determinat autoritățile să trateze cu superficialitate orice caz nou.

Imagine cu un caracter ilustrativ

În Dâmbovița, cel mai recent focar confirmat, de PPA, a fost anunțat de către autoritati printr-o comunicare în care se face referire la o ședință de bilanț a Prefecturii Dâmbovița.

Concret autoritățile au anunțat, în data de 31 ianuarie 2020, că:

”…s-a întrunit Centrul Local de Combatere a Bolilor Dâmbovița pentru a aduce la cunoștința membrilor, apariția unui nou focar de pestă porcină africană, în localitatea Răscăeți și pentru aproba deciziile de plasare sub supraveghere și de informare a cetățenilor precum și programul de măsuri pentru combaterea acestui focar.”

Cel mai recent caz de pesta porcina africană fusese confirmat la Răscaieți,în Dâmbovița,în data de 13 ianuarie, localitatea fiind afectată și pe parcursul anului 2019. De fapt, se pare că aici masurile luate nu au dus la niciun rezultat, focarele continuând sa apară periodic.

Articolul precedentProbleme mari la Chindia Târgoviște,înainte de meciul cu Botoșani. Moldovan nu poate folosi 6 titulari
Articolul următorÎncă o minoră, din Dâmbovița, a fost dată dispărută. Polițistii cer ajutorul populației. Fata are 17 ani și este din Moreni