În perioada ianuarie-martie 2019, pe raza județului Dâmbovița au fost înregistrate 27 de accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 9 persoane, rănirea gravă a altor 20 și vătămarea corporală ușoară a 9 persoane.

De asemenea, s-au înregistrat și 109 de evenimente rutiere ușoare, în urma cărora 137 de persoane au fost rănite ușor.

Potrivit IPJ Dâmbovița, la nivelul județului Dâmbovița, principalele două cauze generatoare de accidente rutiere grave (74,07%) sunt indisciplina pietonală (12 accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 5 persoane, rănirea gravă a altor 7 și vătămarea corporală ușoară a alteia) și viteza (4 accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 2 persoane, 3 răniți grav și 1 rănit ușor).

Pe drumurile naționale ce tranzitează județul s-au înregistrat 41 de accidente de circulație, dintre care 9 au fost grave, iar pe cele județene, 45, dintre care 9 grave.

„Astfel, pe DN 71, pe tronsonul Bâldana-Târgoviște s-au înregistrat 8 accidente de circulație, iar pe sectorul Târgoviște-Cota 1000, alte 7. Pe DN 72, pe sectorul Găești-Târgoviște s-au produs 4 accidente rutiere. Pe DN 7, pe raza localităților Lungulețu-Titu-Produlești s-au înregistrat 5 evenimente rutiere, iar în Tărtășești, 3. Pe DN 1A, pe tronsonul Crevedia-Cornești a avut loc un accident de circulație, iar pe DN 72A, Târgoviște-Malu cu Flori și pe DN 61 Corbii Mari-Găești, câte 4. Pe drumurile comunale s-au înregistrat 12 evenimente rutiere negative, dintre care 3 au fost grave, pe străzile din mediul urban, 36 (7 grave, 29 ușoare), iar pe cele din rural, 10 (1 grav)”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmbovița.

În zilele de duminică, s-a înregistrat cel mai mare număr de accidente rutiere cu victime, respectiv 29, dintre care 4 au fost grave.

În zilele de luni, s-au produs câte 23 de evenimente rutiere, vinerea, câte 21, iar sâmbăta, câte 19.

Conform statisticilor, în intervalul orar 14:00-15:00, s-a înregistrat cel mai mare număr de accidente rutiere cu victime, 15, acest interval însumând 19.65 % din total.

Persoanele predispuse a fi implicate în evenimente rutiere negative sunt cele cu vârsta cuprinsă între 46 și 60 de ani.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK

Articolul precedentFOTO| Slujba de Paști citită în mai multe limbi, la Catedrala Mitropolitană din Târgoviște
Articolul următorDâmbovița. Ploaie de infracțiuni înregistrate în primele trei luni ale anului