Cea de-a două slujbă de Paști a fost citită în mai multe limbi la catedrala Mitropolitană din Târgoviște. Preoții din Dâmbovița au participat apoi la o deja tradițională recepție pascală, ce a avut loc la reședința Metropolitană a Arhiepiscopiei Târgoviște.

Cea de-a doua slujbă de Înviere (Vecernia de Paști) a fost citită în mai multe limbi la Catedrala Mitropolitană din Târgoviște. Conform unui comunicat de presă al Arhiepiscopiei Târgoviște:

„A avut loc și slujba a doua a Învierii (Vecernia din ziua de Paști), în cadrul căreia s-a citit Sfinta Evanghelie în mai multe limbi. La aceasta, participând: Părintele Vicar Eparhial, Părinţii Consilieri de la Centrul Eparhial, profesori de la Facultatea de Teologie și Științele Educației a Universității „Valahia” și Seminarul Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur”, părinții protopopi şi preoţi din municipiul Târgoviște.
Toți slujitorii prezenți, alături de reprezentanți ai preoților din toate protoieriile cele cinci protoierii, precum și de stareți și starețe de la mănăstirile din Eparhia noastră au participat apoi, la Reşedinţa Mitropolitană, la tradiționala recepție pascală.
Corala Catedralei Mitropolitane a oferit celor prezenți un concert, după care, Pc. Pr. Vasile Voicilă, secretarul Protoieriei Titu, a rostit cuvântul festiv.
În cuvântul său de învăţătură, Chiriarhul nostru a vorbit celor prezenți, atât la Catedrală, cât și la Reședința eparhială, despre însemnătatea sărbătorii Învierii Domnului pentru apostolatul sacerdotal, dar și pentru activitatea de propovăduire a învățăturii de credință în contextul contemporan al vieții credincioșilor noștri.”

La slujba de Înviere din nopatea de 27-28 aprilie 2019, la Catedrala Mitropolitană din Târgoviște, au asistat câteva sute de credincioși.

Sursa foto articol- www.arhiepiscopiatargovistei.ro

Articolul precedentTemperaturi în scădere și ploi, în Dâmbovița, în următoarele zile
Articolul următor„Indisciplina pietonală”, principala cauză a producerii accidentelor în Dâmbovița