A fost înghesuială mare la „Festivalul plăcintelor” de la Cândești, județul Dâmbovița. Manifestarea, aflată la cea de-a patra ediție, a fost un prilej numai bun pentru politicieni dâmbovițeni ce au ținut să se fotografieze la sărbătoarea de la Cândești și, ulterior, să și posteze fotografiile pe paginile personale de facebook.

„Festivalul plăcintelor” este organizat în fiecare an, de Praznicul Sfintei Cuvioase Parascheva.De fapt, manifestarea este doar la a patra ediție, dar organizatorii spun că reprezintă deja un brand al locului și chiar al județului Dâmbovița.

Sursa fotoConsiliul Județean Dâmbovița

„Alături de gustoasele plăcinte cu mere, brânză și dovleac, vizitatorii au fost primiți cu o expoziție de costume populare specifice zonei, produse agricole, preparate culinare, cu muzică și voie bună.” Este descrierea manifestării făcută de reprezentanții Consiliului Județean Dâmbovița, prin intermediul unui comunicat de presă însoțit și de fotografii.

Nu sunt singurele fotografii venite din partea politicienilor. Deputatele PSD de Dâmbovița, Claudia Gilia și Carmen Holban au postat la rândul lor fotografii, care atestă că au fost prezente la „Festivalul plăcintelor”.

Foto- postare facebook, deputat Carmen Holban

Foto– postare facebook deputat Claudia Gilia

Probabil că oamenii politici dâmbovițeni au uitat, sau au ales să ignore, vorba populară, ce a făcut istorie, și care spune că: „la plăcinte înainte, la război înapoi”.

Cel mai probabil însă  că nu s-au temut că respectiva zicere populară va fi asociată cu numele lor.