Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizatede către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată.
Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităţilor de precipitaţii faţă de media perioadei 1993-2016. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.
Săptămâna 14.10.2019 – 21.10.2019
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile vestice şi sud-vestice. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi deficitare la nivelul întregii ţări.
Săptămâna 21.10.2019 – 28.10.2019
Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile. Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi uşor deficitar la nivelul întregii ţări.
Săptămâna 28.10.2019 – 04.11.2019
Temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general deficitare în regiunile vestice şi sud-vestice şi apropiate de cele normale pentru acest interval în restul ţării.
Săptămâna 04.11.2019 – 11.11.2019
Mediile valorilor termice vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice acestei săptămâni, la nivelul întregii ţări.
Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi uşor excedentar în regiunile sud-estice, iar în rest se va situa în jurul celui normal pentru acest interval.
Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK 
Articolul precedentÎnhesuială politică mare, la „Festivalul plăcintelor”, de la Cândești, Dâmbovița
Articolul următorAtenţionare de călătorie emisă de MAE: Proteste ale fermierilor, în Regatul Ţărilor de Jos