Evenimentul intitulat „Noaptea Muzeelor” a atras, din nou, la Târgoviște, mii de participanți. În cadrul evenimentului, ajuns la a XV-a ediție, intarea a fost liberă, pentru toți cei care au dorit să vizitezee muzeele târgoviștene, în noaptea de 18-19 mai 2019.

Ajuns la cea de-a XV-a ediţie, evenimentul „Noaptea Muzeelor”, organizat la Târgovişte de Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” s-a bucurat sâmbătă, 18 mai 2019, de un real succes.

Anul acesta, programul s-a desfăşurat în următoarele locaţii ale Complexului Naţional Muzeal „Curtea Domnească:

Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”, Muzeul Tiparului şi al Cărţii Vechi Românești, Muzeul de Artă, Muzeul de Istorie, Casa-atelier ”Gheorghe Petraşcu”, Muzeul Evoluţiei Omului şi Tehnologiei în Paleolitic, expoziţia ”Metamorfozele unui loc al memoriei: de la cavalerismul Şcolii de Ofiţeri „Ferdinand I” la spaţiul profan al procesului şi execuţiei soţilor Ceauşescu şi al sfârşitului regimului totalitar din România”, intrarea fiind liberă.

 „Noaptea albă a muzeelor” a adunat la Târgovişte un număr mare de vizitatori: 12.738 de persoane au trecut pragul instituţiilor de cultură.

     Pe lângă vizita în muzee, publicul prezent a participat şi la următoarele activităţi:

  • “Ora de muzică clasică de la Muzeul de Artă”,
  • Concertul Liceului de Arte „Bălaşa Doamna” Târgovişte, Gala laureaţilor Festivalului Concurs Regional Art4You,
  • Prezentarea holografică a obiectelor arheologice, piese de valoare excepțională, descoperite la Curtea Domnească,
  • Jocul interactiv 3D, tip Trivia, destinat iubitorilor de istorie.

         Seara a fost completată de două expoziţii temporare:

  • ”Mode, veşminte, tabieturi. Strălucirea unei lumi apuse”, unde au fost prezentate elemente de vestimentație, accesorii, evantaie, lornioane, poșete, tabachere etc, toate inedite, din colecţiile Complexului Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte
  • “Florile Copilăriei”, expoziţia laureaţilor Festivalului Concurs Regional Art4You, ediţia a XI-a.

Prin diversitatea evenimentelor oferite, programul cultural Noaptea Muzeelor 2019 şi-a atins scopul, şi anume, creşterea gradului de acces şi de participare al tinerilor la evenimentele desfăşurate în cadrul muzeelor.

Articolul precedentPaznic bătut crunt de un hoț, la Moreni
Articolul următorVideo| Incredibil! Unui șofer i se cere parola, de către un polițist, la intrarea în Târgoviște, în ziua mitingului electoral