Intervenție în forță a forțelor de poliție, la domiciliile unor braconieri din Ocnița, județul Dâmbovița. La operațiune au participat și luptători ai serviciului pentru acțiuni speciale. Braconierii dăduseră lovitura, în populația de porci mistreți, de pe teritoriul județului Dâmbovița.

Conform informării oficiale a IPJ Dâmbovița :

„Astăzi, 1 februarie, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat 2 percheziții domiciliare pe raza localității Ocnița, la persoane bănuite de braconaj cinegetic.

În urma descinderilor, la domiciliile acestora au fost descoperite 4 trofee de vânătoare, 79 de kilograme de carne de vânat, mai multe resturi de cadavru suspeceptibil a fi mistreț, 3 topoare cu urme de sânge și 11 lațuri.

Au fost puse în executare 2 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul Inspectoratului pentru audieri.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că, în perioada 27 -31 ianuarie a.c., 4 persoane, cu vârste cuprinse între 16 și 51 de ani, toți din Ocnița, ar fi capturat 3 mistreți cu ajutorul unor lațuri montate în lăstărișul din spatele caselor.

Cei în cauză nu sunt vânători și nu dețin  legal arme.

Pe numele lor, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj cinegetic.

La activități au participat și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Dâmbovița.”

Articolul precedentDJ 714, la mila … „avalanșelor”. LDP nu mai intervine pe acel sector din cauza pericolelor la care sunt expuși muncitorii
Articolul următorCJ Dâmbovița atrage atenția LDP că are obligații, nu activități facultative