Singura cale de acces către zona montană a județului Dâmbovița, rămasă deschisă pe hârtie, DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroieni – Bolboci – Peștera din Munții Bucegi, rămâne fără deszăpezire în plină iarnă.

Oficial, DJ 713 – Transbucegi este închis din cauza pericolului constituit de avalanșe. Din aceeași cauză, SC Lucrări Drumuri și Poduri (LDP) Dâmbovița, societatea care avea în grijă DJ 714 a notificat că nu mai intervine pe acel sector.

„Având în vedere situația existentă în zona montană pe drumul județean 714, unde în ultimele zile cantitățile de precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie au fost foarte mari, lucru constatat și cu ocazia vizitei în teren din data de 30.01.2019 de către reprezentanții Consiliului Județean Dâmbovița (dl. Vicepreședinte – Ec. Manole Mihai-Alin și dl. Director General al Direcției Generale de Infrastructură Locală – Ing. Dinu Vasile), precum și corespondența dintre Consiliul Județean Dâmbovița și Inspectoratul de Poliție al Județului Dâmbovița cu privire la drumul în cauză, prin adresa nr. 591/1892/31.01.2019 am rugat administratorul Drumului Județean 714 în data de 31.01.2019 orele 13.00 să ne comunice de urgență dacă mai intervenim cu lucrări de întreținere curentă pe timp de iarnă pe acest drum și dacă acceptă suplimentarea cu utilaje (buldoexcavatoare, buldozer, etc.) necesare asigurării stării sale de viabilitate”, se arată într-un comunicat de presă al LDP, remis „Adevărul”.

„există un mare risc de a produce victime”

Tot joi, 31 ianuarie, reprezentanții LDP au anunțat în scris Consiliul Județean Dâmbovița prin adresa nr. 598/1926/31.01.2019 de producerea de noi avalanșe, care au surprins două utilaje, fără victime, însă CJ Dâmbovița nu a răspuns nici de această dată.

„Luând în considerare faptul că zona prezintă în continuare risc de producere de avalanșe, pentru a putea efectua în condiții optime lucrările de întreținere curentă pe timp de iarnă a acestui drum, am solicitat ca administratorul drumului județean să dispună verificarea și punerea în siguranță a drumului județean 714 din punct de vedere al acestor pericole, întrucât dacă un astfel de fenomen surprinde un autovehicul există un mare risc de a produce victime, opinând că acest lucru poate constitui o situație de urgență. Am precizat în adresă și faptul că avalanșa s-a produs ulterior formulării și înregistrării primei noastre solicitări la registratura Consiliului Județean Dâmbovița, solicitare la care am așteptat răspuns, iar în lipsa unui răspuns ferm am făcut cunoscută intenția noastră de a nu mai interveni pentru întreținerea curentă pe timp de iarnă a drumului județean 714”, mai arată LDP.

În aceste condiții drumarii au luat decizia de a nu mai interveni pe DJ 714 până ce Consiliul Județean nu va lua măsurile care se impun.

„Astăzi, 01.02.2019, ținând cont de adresele amintite și de faptul că nu am primit un răspuns oficial la acestea din partea administratorului drumului județean, în speță Consiliul Județean Dâmbovița, anunțăm oficial că începând cu orele 16.00 încetăm activitatea de întreținere curentă pe timp de iarnă a drumului județean 714, până la confirmarea clară din partea Consiliului Județean Dâmbovița că vom putea interveni în continuare pe acest drum, decizie pe care i-am adus-o la cunoștință și Consiliului Județean Dâmbovița prin adresa nr. 626/01.02.2019, înregistrată la sediul instituției sub nr. 2042/01.02.2019”, mai precizează drumarii.

VIDEO Două utilaje surprinse (din nou) de avalanșe, în Bucegi. Drumul este blocat

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte REALITATEADEDAMBOVITA.NET pe FACEBOOK

Articolul precedentPesta porcină africană lovește iarăși Dâmbovița. DSVSA confirmă focarul de la Butimanu
Articolul următorIntrevenție în forță, cu trupele speciale, la braconierii din Ocnița