Pădurile sunt sub un asalt continuu, în această perioadă. Apropierea sărbătorilor de iarnă și a sezonului rece face ca lemnul și cetina să devină o marfă foarte apreciată, în special pe piața neagră. Polițiștii din Fieni, județul Dâmbovița, au reușit să identifice patru persoane ce au comis infracțiuni silvice, în această perioadă.

La data de 12 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fieni, sprijiniți de efective de la Postul de Poliție Moroeni, au acționat pentru depistarea și sancționarea ilegalităților din domeniul silvic.

Imagine

Imagine cu un caracter ilustrativ

Astfel, patru persoane au fost sancționate contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii 171/2010 privind constatarea contravențiilor silvice.

De asemenea, polițiștii au confiscat 2,8 m³ de material lemnos și 150 de kilograme de cetină.

Acțiunea a făcut parte dintr-un program de prevenție și control, desfășurat pe parcursul zilei de 12 noiembrie, în care polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au intervenit la 29 de evenimente, dintre care 22 au fost sesizate prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112 și au constatat 18 infracțiuni. Din totalul infracțiunilor, 11 au fost contra persoanei, 4 contra patrimoniului și una la regimul rutier.

Pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 186 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 67.790 de lei și au confiscat bunuri în cuantum de 980 de lei.

Articolul precedentTânărul ce a lovit trei persoane, cu mașina, intenționat, a fost reținut
Articolul următor„Salvați cabana Leoata”- proiect abandonat de Asociația „Om pe munte”. Donațiile strânse vor fi returnate