Vremea deosebit de rece pune probleme în această perioadă, în special în zona montană. Jandarmii montani dâmbovițeni au fost nevoiți să intervină pentru a salva două familii din Suceava, ce rămăseseră blocate pe munte, în zona Padina Peștera.

Conform datelor oferite, de către Jandarmeria Dâmbovița (într-o informare din pagina insituției, din o rețea de socializare):

„Jandarmii montani de la Postul Peștera au intervenit ieri-seară în sprijinul a două familii din județul Suceava, aflate în dificultate în Munții Bucegi.
Turiştii, patru adulţi şi un copil minor în vârstă de 3 ani, intenționau să ajungă la un loc de cazare din zona Peştera.
La un moment dat, în zona „Plaiul Mircea” nu au mai putut continua deplasarea cu cele două autoturisme, din cauza gheții formate pe drumul practicat.
Jandarmii montani au intervenit prompt pentru sprijinirea acestora, le-au deblocat autovehiculele și i-au însoțit pentru a ajunge în siguranță la Peştera, în prezent aflându-se în afara oricărui pericol.”

Zona Padina Peștera, din masivul Bucegi, este accesibilă, pentru autoturisme, pe drumurile DJ 713 și DJ 714. În această perioadă a anului, traseul este unul foarte dificil, în special pentru mașinile ce nu sunt echipate corespunzător, existând pericolul permanent de a rămâne blocate în traseu.

Articolul precedentDosar penal pentru trei bărbați din localitatea Vișina, după ce presa a arătat cum schingiuiau animale
Articolul următorNeicuțescu revine la Chindia Târgoviște, sub formă de împrumut, de la Dinamo