Ministerul Educației Naționale a realizat o analiză a accesarii fondurilor Erasmus+ în perioada 2014-2018 de către ANPCDEFP – Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale, instituția conexă ministerului de resort, care gestionează programul la nivel național cu cea mai mare rată de absorbție anuală (peste 99%).
În cadrul acestei analize, județul Dâmbovița s-a clasat pe locul I cu 36% din unitățile de învățământ finanțate (59 instituții)  din numărul total de unități eligibile din județ (153).
Valoarea totală a proiectelor finanțate în unități depășește suma de 4 milioane de Euro din acest punct de vedere clasându-ne pe locul al cincilea, fiind depășiți de județele mari – București, Iași, Timiș, Dolj, justificat de numărul mare al unităților eligibile din cadrul acestora.
În cadrul proiectelor finanțate prin Programul Erasmus+ se desfășoară activități de învățare pentru profesori, elevi și personalul din învățământ, cu caracter transnațional, cele mai frecvente fiind: cursuri de formare organizate de furnizori europeni de educație, stagii de practică pentru elevii din învățământul tehnic și profesional, întâlniri de lucru ale elevilor și profesorilor care abordează teme diferite precum incluziunea, predarea folosind comptențe digitale, creșterea atractivității orelor de curs etc.
Un alt aspect pozitiv al proiectelor derulate în județul nostru prin Programul Erasmus+ este diversitatea temelor abordate, pornind de la instruire practică pentru elevii de la învățământul sanitar postliceal sau de la domeniile electric, protecția mediului și informatică până la cursuri de formare pentru profesori și manageri în domeniul roboticii, artelor creative, educației civice sau de combatere a absenteismului și violenței și de colaborare cu familiile elevilor și preșcolarilor.
Școlile noastre oferă la rândul lor exemple de bune practici în cadrul activităților transnaționale pe care le găzduiesc, în ultima perioadă sosind anual în județul nostru circa 500 de elevi și profesori din instituții europene, se arată într-un comunicat de presă, transmis la redactie de către Inspectoratul Școlar Judetean Dambovita.
Articolul precedentBărbat accidentat într-o coliziune auto petrecută la Gulia, pe DN 7
Articolul următorPremierul Viorica Dăncilă vine la „Sf. Nifon”, la Târgoviște. Arhiepiscopia anunță închiderea circulației, parțial, în oraș