Conform unei analize de dată recentă, a ANPCDEFP – Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale, județul Dâmbovița se situează pe locul I, la nivel național, la capitolul procentului de unități școlare, ce au accesat fonduri europene prin programul Erasmus+.

„Erasmus +” este un Program al Comisiei Europene,în care se desfășoară activități de învățare pentru profesori, elevi și personalul din învățământ, cu caracter transnațional, cele mai frecvente fiind: cursuri de formare organizate de furnizori europeni de educație, stagii de practică pentru elevii din învățământul tehnic și profesional,etc.

În cadrul celei mai recente întâlniri de lucru, a inspectorilor generali din toate județele țării ,cu conducerea Ministerului Educației Naționale, a fost realizată o analiză a accesarii fondurilor „Erasmus+” în perioada 2014-2018 de către ANPCDEFP – Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale. Instituția este conexă ministerului de resort, care gestionează programul la nivel național cu cea mai mare rată de absorbție anuală (peste 99%).

În cadrul acestei analize județul Dâmbovița s-a clasat pe locul I cu 36% din unitățile de învățământ finanțate (59 instituții)  din numărul total de unități eligibile din județ (153). Valoarea totală a proiectelor finanțate în unități depășește suma de 4 milioane de Euro. Din acest punct de vedere județul Dâmbovița clasându-se pe locul al cincilea. Fiind depășit de județele mari – București, Iași, Timiș, Dolj, justificat de numărul mare al unităților eligibile din cadrul acestora.

După cum precizează, într-un comunicat de presă Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița:

„Un alt aspect pozitiv al proiectelor derulate în județul nostru prin Programul Erasmus+ este diversitatea temelor abordate. Pornind de la instruire practică pentru elevii de la învățământul sanitar postliceal sau de la domeniile electric, protecția mediului și informatică până la cursuri de formare pentru profesori și manageri în domeniul roboticii, artelor creative, educației civice sau de combatere a absenteismului și violenței și de colaborare cu familiile elevilor și preșcolarilor.Școlile noastre oferă la rândul lor exemple de bune practici în cadrul activităților transnaționale pe care le găzduiesc. În ultima perioadă sosind anual în județul nostru circa 500 de elevi și profesori din instituții europene.”

Articolul precedentJarul căzut din sobă, a dus la moartea bebelușului de patru luni, de la Corbii Mari
Articolul următorUpdate: Coliziune între două autoturisme pe DN 71, la Dealu Mare. Două persoane rănite ușor