Managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște a fost amendat, cu 20.000 de lei, de către DSP, după ce, în data de 14 aprilie, împreună cu zeci de cadre medicale din spital a ieșit în fața unității medicale pentru a întâmpina o procesiune religioasă, nerespectând astfel măsurile de distanțare socială, adoptate pentru a preveni răspândirea coronaviruslui. Urmează și alte amenzi, spun reprezentanții Prefecturiii Dâmbovița.

În data de 14 aprilie căteva zeci de cadre medicale de la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviste, principala unitatea medicală din Dâmbovița aflată în lupta cu COVID 19, au iesit în față unitătii medicale, în ținutele de lucru, pentru a întâmpina o procesiune religioasă (n.m. racla cu moaștele Sf.Ierarh Nifon, ce a fost plimbată prin orașul Târgoviște de Arhiepiscopia Târgoviștei). În față spitalului târgoviștean s-a format astfel un grup mare de persoane (câteva zeci) , cei mai mulți fiind din spital ,dar și simpli trecători de pe stradă, ce au asteptat împreună racla cu moastele Sf.Nifon, nerespectând regulile de distanțare socială.

Imagine

Imagine

Managerul spitalului (Claudiu Dumitrescu, foto-subliniat), prezent între cei ieșiți în așteptarea moaștelor, a fost amendat. Conform Prefecturii Dâmbovița:

„Ca urmare a apariției în spațiul public referitoare la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, DSP Dâmbovița s-a autosesizat și a sancționat managerul unității sanitare cu o amendă în valoare de 20.000 lei, conform prevederilor HG 857/2011, pentru neaplicarea de către conducerea spitalului menționat a măsurilor antiepidemice de prevenire și răspândire a infecțiilor. În același timp, la nivelul instituțiilor MAI se efectuează verificări pentru identificarea persoanelor care nu au respectat prevederile ordonanțelor militare privind distanțarea socială, urmând a fi aplicate măsuri conform legislației în vigoare.”

Articolul precedentAcordul cu Biserica se modifică. Marcel Vela: Slujbele de Înviere, FĂRĂ credincioși. Polițiștii NU mai împart lumină
Articolul următorAnchetă epidemiologică de amploare la un centru pentru vârstnici, de la Răcari, din Dâmbovița. O angajată are coronavirus